Telefon: +387 51 348 444   |   Email: kontakt@ms.zotovicbl.org

Kapaciteti Zavoda „Dr Miroslav Zotović“ na raspolaganju pacijentima u završnoj fazi liječenja od COVID-a

Od petka 06.11.2020. u pacijenti oboljeli od COVID-19 nakon stabilizacije opšteg stanja u UKC-u Republike Srpske, završnu fazu liječenja nastavljaju u dijelu Zavoda „Dr Miroslav Zotović“ koji je prilagođen za potrebu zbrinjavanja ovih pacijenata.

Radi se o objektu bivšeg Gerontološkog centra (Slateks), kapaciteta 100 kreveta.

Timovi doktora i sestara iz Zavoda su prošli obuku u UKC-u na COVID odjeljenjima, uspostavljeni su kanali komunikacije, preuzeti protokoli liječenja, kao i protokoli organizacije medicinske službe i službi podrške.

Ova odluka je donesena u kontekstu aktuelne epidemiološke situacije i stalnog porasta broja pacijenata sa COVID-19 koji zahtijevaju bolničko liječenje, a sa ciljem rasterećenja UKC-a koji mora da ostane kapacitiran za zbrinjavanje pacijenata sa težom kliničkom slikom.

S obzirom na primarne oblasti djelatnosti Zavoda, postignut je međusobni dogovor da se u Zavod premještaju CoViD-19 pacijenti na nastavak liječenja, odnosno nakon perioda liječenja i stabilizacije opšteg stanja u UKC-u.

Dodatnu podršku ka potpunom oporavku Zavod „Dr Miroslav Zotović“ pacijentima će pružiti u sljedećoj fazi liječenja kroz post- Covid rehabilitaciju koja je omogućena i preko Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

Savršen spoj tradicije, savremene medicine i ljekovite prirode u službi unapređenja i očuvanja zdravlja.