Telefon: +387 51 348 444   |   Email: kontakt@ms.zotovicbl.org

Tim Dječijeg odjeljenja u radnoj posjeti Acibadem Malask Hospital

Članovi rehabilitacionog tima Dječijeg odjeljenja, Prim. mr sci. Đurđica Stevanović-Papić, Dr Gabriela Mirković i dr Samra Pjanić zajedno sa direktorom Fonda solidarnosti RS, mr sci. dr Jasminkom Vučković u periodu od 22. do 29. maja 2021. godine u radnoj su posjeti svjetski poznatoj klinici Acıbadem Maslak Hospital u Istanbulu, Turska. 

Predstavnicima Dječijeg odjeljenja iz Banjaluke domaćin je bio Prof. Dr. Ahmet Alanay i njegov tim sa kojim su u Comprehensive Spine Center-u razmijenili iskustva vezana za hirurško i konzervativno liječenje skolioza. Ovom prilikom je dogovorena saradnja Tima za skoliozu Zavoda „Dr Miroslav Zotović“ sa kolegama iz Klinike Acibadem Malask. 

U posjeti timu prof. Memeta Ozeka dogovorena je i buduća saradnja u liječenju spazama kod djece sa cerebralnom paralizom. 

Dogovorene su i dodatne edukacije članova rehabilitacionih timova iz Zavoda u Acibadem klinikama, a u saradnji sa dr Vučković razmatrane su mogućnosti upućivanja djece iz Republike Srpske na liječenje u Tursku, u slučajevima kada se radi o oboljenjima i stanjima koja se kod nas još uvijek ne mogu liječiti.

Kontinuiranim unapređenjem znanja, razmijenom dobrih praksi i praćenjem najvećih međunarodnih dostignuća u liječenju, rehabilitaciji i habilitaciji djece i odraslih Zavod „Dr Miroslav Zotović“ osigurava stalni napredak na polju stručnosti što se ogleda u dobrim rezultatima u liječenju i u zadovoljstvu naših pacijenata.


Savršen spoj tradicije, savremene medicine i ljekovite prirode u službi unapređenja i očuvanja zdravlja.